Τροχοί & TIR

Έτοιμοι για εισβολή στην Αγγλία Ολλανδοί και Πολωνοί. Τι ζητούν

Έτοιμοι να εισβάλλουν στην Αγγλία είναι εκατοντάδες μεταφορικές της Ολλανδίας και της Πολωνίας, προκειμένου να βοηθήσουν (με το αζημίωτο) το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπεράσει την κρίση στη διακίνηση των
Παρασκευή 01/10/2021 - 15:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έτοιμοι να εισβάλλουν στην Αγγλία είναι εκατοντάδες μεταφορικές της Ολλανδίας και της Πολωνίας, προκειμένου να βοηθήσουν (με το αζημίωτο) το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπεράσει την κρίση στη διακίνηση των προϊόντων λόγω της έλλειψης των οδηγών.

Σε επιστολή προς το Department of Transport της Αγγλίας, την οποία υπογράφουν ολλανδικές και πολωνικές μεταφορικές, αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο ξεπέρασμα της κρίσης, εφόσον η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον κάνει δεκτή την πρότασή τους.

Αυτή η πρόταση έχει να κάνει με την αλλαγή του κανονισμού του καμποτάζ και συγκεκριμένα ζητούν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, τα αλλοδαπά φορτηγά (Ολλανδών, Πολωνών ή και άλλων χωρών) να μπορούν να εκτελούν μεγαλύτερο αριθμό ενδομεταφορών -πέρα των τριών- εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός εξόδου αυτών (των αλλοδαπών φορτηγών) από το Η.Β.

Στην πρόταση αυτή των Ολλανδών-Πολωνών αντέδρασαν άμεσα και με σκληρή γλώσσα οι Βρετανοί αυτοκινητιστές, απαιτώντας να μην αλλάξει ο κανονισμός του καμποτάζ και να διατηρηθεί όπως ισχύει. Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφεραν, η Αγγλία θα κατακλυστεί από αλλοδαπά φορτηγά, τα οποία θα εκμεταλλευτούν την παραμονή τους στο Η. Β. με αρνητικές συνέπειες για τις βρετανικές μεταφορικές εταιρείες.

Στο μεταξύ, η κρίση στη διακίνηση των εμπορευμάτων παραμένει, ενώ οι μισθοί των οδηγών έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα, περί τις 5.000 λίρες τον μήνα για τα βαρέα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό Λιθουανών οδηγών που φέρονται πρόθυμοι να κάνουν χρήση της προσωρινής βίζας που τους χορηγεί η κυβέρνηση Τζόνσον για να εργαστούν στο Η. Β. μέχρι το τέλος του χρόνου. Ομοίως, μετά από μια περίοδο διστακτικότητας, εμφανίστηκαν αρκετοί Νιγηριανοί οδηγοί να ζητούν εργασία στο Η. Β., έστω και για λίγους μήνες.

PreviousNext