Πέντε αστέρων το Ford Tourneo Connect

Τετ, 02/03/2022 - 15:08

Το ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Connect βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP μετά τη δοκιμή πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα, ενώ επαινέθηκε και για τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού τις οποίες διαθέτει, αποτελώντας έτσι το όγδοο επιβατικό όχημα της τρέχουσας γκάμας Ford με κορυφαία βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας.

Το Ford Tourneo Connect απέσπασε βαθμολογία 84% και 82% στην προστασία ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων επιδόσεων του μοντέλου στις δοκιμές πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα. Ο ανεξάρτητος οργανισμός για την ασφάλεια επαίνεσε, επίσης, τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού του Tourneo Connect, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται τα Driver Alert και Lane-Keeping System, καθώς και το σύστημα αυτόνομης πέδησης Pre-Collision Assist.

Η παραγωγή του Tourneo Connect ξεκίνησε, με μία ευρύχωρη καμπίνα με δυνατότητα φιλοξενίας έως και επτά επιβατών και την επιλογή ανάμεσα σε δύο εκδόσεις ως προς το μήκος του αμαξώματος, σε συνδυασμό με μία γκάμα εκδόσεων που περιλαμβάνει τις σειρές Active, Titanium και Sport. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες πρόκειται να ξεκινήσουν την άνοιξη.

1

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, μικρές επιχειρήσεις αλλά και πελάτες που το χρησιμοποιούν και για τους δύο αυτούς λόγους, το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect προσφέρει μία δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν – και ένα κάθισμα συνοδηγού που αναδιπλώνεται δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια – προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύχωρος χώρος φόρτωσης με μήκος έως και 3 μέτρα για την ασφαλή μεταφορά εξοπλισμού που σχετίζεται με αναψυχή ή εργασία.

1

Ανάμεσα στις νέες και προηγμένες τεχνολογίες του digital cockpit του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect περιλαμβάνεται η διάθεση μιας κεντρικής οθόνης 10 ιντσών για εύκολη προβολή και πρόσβαση στην πλοήγηση, τον ήχο, τον κλιματισμό της καμπίνας και τον χειρισμό των στοιχείων συνδεσιμότητας, καθώς και μιας ψηφιακής οθόνης 10,25 ιντσών που καταλαμβάνει τη θέση του παραδοσιακού πίνακα οργάνων.

Για πρώτη φορά, οι πελάτες του Tourneo Connect έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τόσο στις βενζινοκίνητες όσο και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, καθώς και ένα σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue.

Με πιστοποιημένες εκπομπές CO2 126-136 g/km και πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 4,8-5,1 l/100 km WLTP.

Το Ford Tourneo Connect 1,5 EcoBoost με πιστοποιημένες εκπομπές CO2 143-154 g/km έχει πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 6,3-6,8 l/100 km WLTP.