Τροχοί & TIR

Περιαστικό Setra με τρίτη πόρτα

Ένα περιαστικό Setra Low Entry μήκους 14,6 μέτρων εξοπλισμένο με μια τρίτη πόρτα, απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία Heizmann-Reisen από τον Μέλανα Δρυμό, το οποίο αποτελεί το πρώτο του είδους του σε ολόκ
Κυριακή 11/04/2021 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα περιαστικό Setra Low Entry μήκους 14,6 μέτρων εξοπλισμένο με μια τρίτη πόρτα, απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία Heizmann-Reisen από τον Μέλανα Δρυμό, το οποίο αποτελεί το πρώτο του είδους του σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο S 418 LE έχει τοποθετημένη την πόρτα πλάτους 90 εκατοστών πίσω από τον τρίτο άξονα, εξασφαλίζοντας μια σημαντικά καλύτερη ροή επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, οι οποίοι είναι συνήθως μαθητές και τουρίστες της περιοχής.

Η τοποθέτηση της τρίτης πόρτας απαίτησε την αφαίρεση δύο καθισμάτων, με το λεωφορείο της Setra να έχει πλέον χωρητικότητα 55 καθήμενων και 61 όρθιων επιβατών. Παράλληλα, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη μεταφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Σημειώνεται πως οι περισσότερες στάσεις που πραγματοποιεί το πούλμαν είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο Β317, σε σημεία που δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη στάση και για αυτό ήταν σημαντικό να εξασφαλιστεί η ταχεία αναχώρησή του. Πραγματοποιεί δρομολόγια ανάμεσα στις πόλεις Schopfheim και Titisee-Neustadt, σε μια διαδρομή που έχει υψομετρική διαφορά σχεδόν 1.000 μέτρων.

PreviousNext