Τροχοί & TIR

Πήγαν για εξετάσεις με κοριούς, αλλά...

Από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής γνωστοποιείται ότι το τελευταίο 24ωρο αποτράπηκαν δύο απόπειρες αντιγραφής υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικ
Τετάρτη 06/04/2022 - 12:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής γνωστοποιείται ότι το τελευταίο 24ωρο αποτράπηκαν δύο απόπειρες αντιγραφής υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων (σήματα).

Η πρώτη απόπειρα διαπιστώθηκε στο εξεταστικό κέντρο του Βόρειου Τομέα και η δεύτερη στον Κεντρικό Τομέα.

Οι εν λόγω υποψήφιοι επιχείρησαν να αντιγράψουν με ηλεκτρονικά μέσα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να φέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (δέκτη σήματος, κάμερα, modem, κάρτα sim).

Τα παραπάνω βρέθηκαν ύστερα από σωματικό έλεγχο που διεξήχθη στον χώρο των εξετάσεων από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αμαρουσίου και Παπάγου, οι οποίοι επιλήφθηκαν αντίστοιχα των περιστατικών.

Ανιχνευτές από εταιρεία

Σύντομα, όμως, αναφέρει σχετικά το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, ιδιωτική εταιρεία security μετά από έγκριση και σύναψη συμβολαίου με το υπ. Μεταφορών, θα λειτουργεί νόμιμα συσκευή ανίχνευσης ασύρματων επικοινωνιών και κάμερα λήψης φωτογραφιών των προσώπων που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Η συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με την ανάθεση, σε κάθε εξεταστικό κέντρο θα φέρει και θα λειτουργεί τον παρακάτω εξοπλισμό:



α) φορητή συσκευή με την οποία ανιχνεύεται οποιαδήποτε μορφή ασύρματης επικοινωνίας, η οποία χρησιμοποιείται από τους επιτηρητές κατά την είσοδο των υποψηφίων στην αίθουσα των εξετάσεων, καθώς και κατά τη διάρκεια της εξέτασης,



β) φορητή κάμερα με αποσπώμενη κάρτα μνήμης, με την οποία πραγματοποιείται στιγμιαία λήψη φωτογραφίας κάθε υποψηφίου κατά την είσοδό του στο εξεταστικό κέντρο, πριν από την έναρξη της διαδικασίας θεωρητικής εξέτασης και



γ) οθόνη, η οποία αναπαράγει οπτικοακουστικό υλικό για την ενημέρωση των υποψηφίων σχετικά με τη διαδικασία της θεωρητικής εξέτασης, τις απαγορεύσεις, τις κυρώσεις πριν από την έναρξη της θεωρητικής εξέτασης.



Ειδικότερα, η φορητή συσκευή ανίχνευσης θα ανιχνεύει οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, Wi-Fi, mobile networks, Bluetoοoth κ.λπ.) στον χώρο της εξέτασης.



Η ψηφιακή φωτογραφία των υποψηφίων χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη διενέργεια, σε δεύτερο χρόνο, δειγματοληπτικού ελέγχου ταυτοπροσωπίας από την αρμόδια αρχή. Για τη διενέργεια του δειγματοληπτικού ελέγχου ταυτοπροσωπίας, η ψηφιακή φωτογραφία του υποψηφίου που λαμβάνεται διασταυρώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, με την αντίστοιχη φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο Δ.Ε.Ε. του υποψηφίου.



Ορίζεται, επίσης, ότι οι ψηφιακές φωτογραφίες των υποψηφίων αποθηκεύονται στην αποσπώμενη κάρτα μνήμης, η οποία, μετά το πέρας της θεωρητικής εξέτασης, αποστέλλεται, με μέριμνα των επιτηρητών της θεωρητικής εξέτασης, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

PreviousNext