Τροχοί & TIR

Πειραγμένοι ταχογράφοι

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων ταχογ
Τετάρτη 06/04/2022 - 12:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2022, διαπιστώθηκε ότι συνολικά σαράντα τέσσερα (44) φορτηγά οχήματα (38 με αλλοδαπές και 6 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ επτά (7) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

"Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο οδικής ασφάλειας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

PreviousNext