Τροχοί & TIR

Πλαφόν στο πετρέλαιο έβαλε η Ουγγαρία

Από τις 15 Νοεμβρίου η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην Ουγγαρία δεν θα ξεπερνά το 1,31 ευρώ (480 φιορίνια) μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των καυσί
Παρασκευή 12/11/2021 - 12:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τις 15 Νοεμβρίου η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην Ουγγαρία δεν θα ξεπερνά το 1,31 ευρώ (480 φιορίνια) μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης είχαν ξεπεράσει τα 500 φιορίνια (1,37 ευρώ), προκαλώντας επιπλέον άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε στο 6,5%.

Οι συνεχιζόμενες πληθωριστικές τάσεις εκτιμάται ότι θα εκτόξευαν τα καύσιμα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, δυσανάλογα των τιμών και των κομίστρων, μιλώντας για τα ουγγρικά ΦΔΧ.

Πάντως, το πλαφόν του 1,31 ευρώ/ λίτρο αναμένεται να ευνοήσει και τα διερχόμενα φορτηγά, αρκετά από τα οποία είναι ελληνικά, αυτά που ακολουθούν την ανατολική γραμμή.

Αρνητικά αποτελέσματα είχε η αναγγελία του πλαφόν για τον ενεργειακό όμιλο MOL στον οποίο ανήκουν τα περισσότερα πρατήρια εντός της Ουγγαρίας. Η μετοχή του MOL σημείωσε πτώση περί του 3,6% μετά την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

PreviousNext