Τροχοί & TIR

Ποια είναι τα όρια της περιοχής Καλοχωρίου προς εξυγίανση

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Ανάπτυξης ο χαρακτηρισμός της περιοχής Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης ως άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης (Α.Β.Σ.), η οποία χρήζει περιβαλλοντικής
Παρασκευή 15/09/2023 - 15:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Ανάπτυξης ο χαρακτηρισμός της περιοχής Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης ως άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης (Α.Β.Σ.), η οποία χρήζει περιβαλλοντικής και λειτουργικής εξυγίανσης, ως εξής:

Η ευρύτερη βιομηχανική περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης οριοθετείται δυτικά από την Εγνατία οδό και τον Γαλλικό ποταμό, νότια από τον Θερμαϊκό, τον οικισμό της Δ.Κ. Καλοχωρίου και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ανατολικά από τη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (οδός 26ης Οκτωβρίου), το ρέμα Δενδροποτάμου και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βόρεια από τον οικισμό της Νέας Μαγνησίας, την οδό Βέροιας/Νέας Μοναστηρίου και τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Επιπλέον, διχοτομείται από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ/ΝΕΟΑΘ. 

Η περιοχή έχει συνολική έκταση 11.293 στρέμματα περίπου και χωροθετείται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα και Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

PreviousNext