Τροχοί & TIR

Ποιος ήταν ο αποβιώσας Peter Schmitz

Η Schmitz Cargobull πενθεί τον θάνατο του αφεντικού της εταιρείας, Peter Schmitz, που πέθανε στο σπίτι του στο Altenberge της Γερμανίας σε ηλικία 84 ετών. Ο Peter Schmitz έχοντας πτυχίο μηχανολόγου
Τρίτη 14/11/2023 - 10:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Schmitz Cargobull πενθεί τον θάνατο του αφεντικού της εταιρείας, Peter Schmitz, που πέθανε στο σπίτι του στο Altenberge της Γερμανίας σε ηλικία 84 ετών.

Ο Peter Schmitz έχοντας πτυχίο μηχανολόγου οχημάτων ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Schmitz- Anhänger GmbH το 1973 εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας. Από το 1998 διεύθυνε την εταιρεία από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. μέχρι το 2003. Από τη χρονιά αυτή και για 10 χρόνια, μέχρι το 2013, είχε την ευθύνη της ανάπτυξης της εταιρείας θέτοντας ως βάση την κατασκευή ρυμουλκούμενων ανώτερης ποιότητας, πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον των πελατών που επιζητούσαν τη βέλτιστη δυνατή εκμετάλλευση των οχημάτων.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Peter Schmitz πρωτοστατούσε αφιερώνοντας τον χρόνο του στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη εξαρτημάτων και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περί τα 24 εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των ρυμουλκούμενων ήταν δικής του σχεδίασης.

Έτσι, η μάρκα σύντομα βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις.

Από τα σπουδαιότερα προϊόντα που ανέπτυξε η Schmitz Cargobull με την τεχνική καθοδήγηση του Peter Schmitz ήταν το «σάντουιτς» Ferroplast, το πάνελ μόνωσης των ψυκτικών θαλάμων το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στη διατήρηση των προβλεπόμενων θερμοκρασιών εντός του θαλάμου σε σχέση με τις εξωτερικές θερμοκρασίες συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική λειτουργία της ψυκτικής μονάδας.

«Ο Peter Schmitz οδήγησε την εταιρεία στην κορυφή, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα φιλικός με το προσωπικό και τους συνεργάτες του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση αναγγελίας του θανάτου του προέδρου της.

PreviousNext