Τροχοί & TIR

Πούλμαν στη θάλασσα

Διασχίζει τη θάλασσα από τη μια ακτή στην άλλη το πούλμαν που βλέπετε, αμφίβιας κατασκευής χωρίς να μπάζει νερά. Αφήνει τον δρόμο, πηγαίνει στη γλίστρα και βουτάει στα νερά της θάλασσας στην παραλια
Πέμπτη 03/10/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Διασχίζει τη θάλασσα από τη μια ακτή στην άλλη το πούλμαν που βλέπετε, αμφίβιας κατασκευής χωρίς να μπάζει νερά. Αφήνει τον δρόμο, πηγαίνει στη γλίστρα και βουτάει στα νερά της θάλασσας στην παραλιακή πόλη Kuala Terengganu στη Μαλαισία σαν να ήταν πλοίο.

Και πραγματικά, σύμφωνα με τους ναυτικούς κανονισμούς, το amphicoach φέρει σωσίβια κάτω από τα καθίσματα, αλλά και ειδικούς αισθητήρες για την ανίχνευση νερού, αν τυχόν εισέλθει εντός του πούλμαν-πλοίου.

Η τεχνολογία στη βάση της είναι δανεισμένη από ανάλογα στρατιωτικά οχήματα, στα οποία η κίνηση βρίσκεται κανονικά στους 4 τροχούς, μεταφέρεται όμως με αξονάκια και σε δύο προπέλες από τη στιγμή που θα εισέλθει στο νερό.

Ωστόσο, το όχημα για να διατηρεί και τα στοιχεία ενός πολυτελούς πούλμαν, πέρα από την αμφίβια κατασκευή του, έχει ένα τόσο αυξημένο κόστος που μάλλον κρίθηκε απαγορευτικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πάντως, το εγχείρημα ήταν μάλλον καταδικασμένο, γιατί όπως λένε οι ειδικοί δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει έγκριση τύπου για νόμιμη κυκλοφορία με πινακίδες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πουλήθηκε, ωστόσο, έναντι 840.000 δολαρίων σε τουριστική επιχείρηση της Μαλαισίας. Τα εισέπραξε ο Μαλτέζος κατασκευαστής και η ομάδα του που χρηματοδοτήθηκε από το fund Scotsman George Smith.

PreviousNext