Τροχοί & TIR

Προβλήματα ασφάλειας στην Εγνατία εξαιτίας της διακίνησης παράνομων μεταναστών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικ
Τετάρτη 21/06/2023 - 11:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ, Υποστράτηγου Πασχάλη Συριτούδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού ΑΕ, κ. Κωνσταντίνου Κουτσούκου, των Αστυνομικών Διευθυντών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, Διοικητών Τμημάτων Τροχαίας και στελεχών της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα οδικής ασφάλειας που δημιουργούνται από τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και ο συντονισμός μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την αντιμετώπισή τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Η σύσκεψη οργανώθηκε στην έδρα της Περιφέρειάς μας μετά από συνεννόηση με τους κ. Συριτούδη και Κουτσούκο.

Στόχος της ήταν να εξεταστεί η συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εγνατία Οδό ΑΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας που συνδέονται με την παράνομη μετανάστευση.

Γνωρίζουμε καλά τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη της αστυνομίας μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που αυτή έχει. Κάθε ενέργεια που συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια έχει την απόλυτη στήριξή μας».

Εμείς να σημειώσουμε ότι είναι σύνηθες το φαινόμενο οδηγοί οχημάτων που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες να μην σταματούν στα σήματα των αστυνομικών, με συνέπεια να ξεκινά η καταδίωξή τους ή και το στήσιμο μπλόκων για την ακινητοποίησή τους.

PreviousNext