Τροχοί & TIR

Προβλήματα με τα POS στα ταξί

Χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από το Υπουργείο.
Τετάρτη 07/02/2024 - 12:05
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΠΟΕΙΑΤΑ
φωτό: ΠΟΕΙΑΤΑ

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS στα ταξί συζήτησε το προεδρείο της ΠΟΕΙΑΤΑ με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε μερίδα συναδέλφων με την υποχρεωτική εγκατάσταση POS στα ταξί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης του Υπουργείου, όπως το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να χορηγήσουν μηχανήματα POS σε ανήλικους ιδιοκτήτες ταξί και η απαλλαγή υποχρεωτικής εγκατάστασης POS σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν την εκμετάλλευση της ταμειακής στο όνομά τους.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος άκουσε προσεκτικά τα παραπάνω θέματα και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινιστικές, ώστε οι ιδιοκτήτες ταξί να μην βρεθούν εκπρόθεσμοι και έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις που προκύπτουν από τον νόμο.

Στη συνάντηση με τον Γ.Γ. Εμπορίου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Κασιδιάρης Σεραφείμ, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Σκέντζο, τον Γ. Γραμματέα Πετράκη Λευτέρη και τον Ταμία της Ομοσπονδίας Μαραγκάκη Βασίλη.

PreviousNext