Τροχοί & TIR

Προηγμένες τεχνολογίες από τα ηλεκτροκίνητα αστικά Yutong στον στόλο της ΟΣΥ

Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. πρωτοπορεί εισάγοντας την Εταιρεία στην εποχή της Ηλεκτροκίνησης, καθώς τα προηγμένα μοντέλα ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία YUTONG σε σύντο
Τρίτη 28/11/2023 - 10:38
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΣΥ
φωτό: ΟΣΥ

Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. πρωτοπορεί εισάγοντας την Εταιρεία στην εποχή της Ηλεκτροκίνησης, καθώς τα προηγμένα μοντέλα ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία YUTONG σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο των οχημάτων της Εταιρείας και θα προσφέρουν στους επιβάτες μια ασφαλέστερη, πιο άνετη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης. Ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Επιπλέον, τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες του οχήματος, βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην ασφάλεια των επιβατών.

φωτό: ΟΣΥ
φωτό: ΟΣΥ

Ο CEO της Ο.ΣΥ. ΑΕ, κ. Στέφανος Αγιάσογλου, επισκέφθηκε πρόσφατα την μονάδα παραγωγής των οχημάτων στην Κίνα, όπου ως επικεφαλής της Τεχνικής ομάδας της Εταιρείας, η οποία είναι υπεύθυνη για την ένταξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας.

“Η επίσκεψή μου στην Κίνα και η ανακοίνωση της προμήθειας των 140 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων YUTONG σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και τις μεταφορές στην Αττική. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε της μετάβασης προς πιο βιώσιμες και αποδοτικές μορφές μετακίνησης. Αυτά τα λεωφορεία αποτελούν σύμβολο της δέσμευσής μας στην καινοτομία, την τεχνολογία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Προχωράμε με βήματα σταθερά και αποφασιστικά προς τη νέα εποχή στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες”, δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου.

φωτό: ΟΣΥ
φωτό: ΟΣΥ

Σταθμοί υδρογόνου

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. αντιλαμβανόμενη τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και την ανάγκη για τη μετάβαση στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, πρωτοπορεί σχεδιάζοντας την ενσωμάτωση του υδρογόνου, ως καυσίμου του μέλλοντος, στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, ενώ ήδη εντάσσει την ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Ήδη η Εταιρεία συμμετέχει στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Τριήρης, στο οποίο συνεργάζεται με τη Motor Oil, η οποία θα αναπτύξει σταθμούς υδρογόνου για την υποστήριξη των νέων οχημάτων. «Το πρόγραμμα της ΟΣΥ ΑΕ αποτελεί έναν φιλόδοξο δεκαετή σχεδιασμό που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας, ενισχύοντας τόσο την περιβαλλοντική όσο και την οικονομική της βιωσιμότητα» τόνισε ο κ. Αγιάσογλου, ενημερώνοντας ότι η Εταιρεία εστιάζει στην εκπαίδευση του προσωπικού της για την προσαρμογή στη νέα τεχνολογία ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων λεωφορείων.

«Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Εταιρεία δεν αφορά μόνο στην ανάπτυξη του υδρογόνου αλλά και στην παραγωγή του με καθαρό τρόπο, ενισχύοντας έτσι την πράσινη ατμόσφαιρα στην Αθήνα και καθιστώντας την πόλη παράδειγμα για την Ευρώπη. Αυτή η μετάβαση θα αλλάξει ριζικά την εμφάνιση και τη λειτουργία της Αθήνας».

PreviousNext