Τροχοί & TIR

Προς δημοπράτηση ο άξονας Δράμα – Αμφίπολη

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Δράμα – Αμφίπολη, όπως εκτίμησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ενώ, επίσης, αναφέρ
Τρίτη 21/06/2022 - 10:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Δράμα – Αμφίπολη, όπως εκτίμησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ενώ, επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς και στην πορεία των δύο σημαντικών οδικών έργων που εξελίσσονται στην Εύβοια, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών, το έργο του οδικού άξονα «Δράμα – Αμφίπολη» έχει ήδη κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και αναμένεται να εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή στην προσεχή συνεδρίαση, την Τετάρτη. Το έργο θα έχει τριετή κατασκευαστική περίοδο, ενώ θα περιλαμβάνεται και η συντήρηση και λειτουργία του για 27 χρόνια, πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Σε ό, τι αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας, ο κ. Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι «η υφιστάμενη χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, η οποία συνδέει τη Δράμα με Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη δεν πρόκειται να καταργηθεί μετά τη λειτουργία της χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, αντιθέτως περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των έργων που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρόκειται να αναβαθμιστεί και αυτή μέσω ΣΔΙΤ μέχρι το τέλος του 2025».

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει τη μερίδα του λέοντος από το μεγάλο πακέτο σιδηροδρομικών έργων, ύψους 4 δισ. ευρώ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε αυτό το πακέτο, όπως σημείωσε, εντάσσεται και «το μεγάλο έργο Θεσσαλονίκη – Τοξότες, όπου θα προβλεφθεί κάθετη σύνδεση από την Αμφίπολη στο σταθμό της Νέας Ζήχνης Σερρών, ενώ έχουν εξασφαλισθεί κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για το μεγάλο ΣΔΙΤ της συντήρησης του δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα συντηρηθεί και θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία η υπάρχουσα γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα – Τοξότες».

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα οδικά έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Εύβοια και στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς όπως σημείωσε «η ανεπαρκής προσβασιμότητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αποτελώντας σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξή της».

Σχετικά με το έργο Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών τόνισε ότι «εξασφαλίσαμε τις εγκρίσεις από τους Jaspers και δημοπρατήσαμε ένα έργο 210 εκατομμυρίων ευρώ που σε 4 χρόνια θα αλλάξει την κυκλοφορία από και προς την Εύβοια».

Αναφορικά με την οδική σύνδεση Βόρειας Εύβοιας με Χαλκίδα, ο Υφυπουργός Υποδομών υπενθύμισε ότι έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικού επιπέδου και σήμερα ωριμάζει, ενώ στα μέσα του 2023 αναμένεται να κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

PreviousNext