Τροχοί & TIR

Προσοχή στις μαϊμού παλέτες και πώς να ξεχωρίζετε τις γνήσιες

Μεγάλες ποσότητες παλετών με την ένδειξη ΕΡΑL αποκαλύφθηκαν σε αποθήκες στο Βέλγιο και στην Ιταλία και καταστράφηκαν, αφού η επιγραφή ΕΡΑL σε αυτές ήταν πλαστή και οι παλέτες ήταν «μαϊμού», δεν πληρ
Τρίτη 30/04/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλες ποσότητες παλετών με την ένδειξη ΕΡΑL αποκαλύφθηκαν σε αποθήκες στο Βέλγιο και στην Ιταλία και καταστράφηκαν, αφού η επιγραφή ΕΡΑL σε αυτές ήταν πλαστή και οι παλέτες ήταν «μαϊμού», δεν πληρούσαν, δηλαδή, τις προδιαγραφές του European Pallet Association (ΕΡΑL).

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε μετά από έρευνα στελεχών της ΕΡΑL και ενός εξειδικευμένου γραφείου ιδιωτικών ντεντέκτιβ, αλλά δεν ήταν η μοναδική, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις πλαστών παλετών έχουν καταγγελθεί και αποκαλυφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

O Bernd Dorre, νομικός εκπρόσωπος της ΕΡΑL, συμβουλεύει τους πελάτες που αγοράζουν παλέτες να είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι, αν αυτές προσφέρονται σε χαμηλές τιμές, να ελέγχουν το βάρος και την κατασκευή τους και αν η ένδειξη ΕΡΑL μέσα σε οβάλ κύκλο υπάρχει και στις τέσσερις γωνίες.

Oι καινούργιες μάλιστα γνήσιες παλέτες φέρουν και σφραγίδα ελέγχου στη μέση του κάτω ξύλου του σκελετού. Εξάλλου και οι επισκευασμένες ΕΡΑL παλέτες φέρουν την ένδειξη της ανακατασκευήs τους πάνω στην κεφαλή του καρφιού όπου εκτός από το Logo ΕΡΑL στον οβάλ κύκλο υπάρχει και ένας αριθμός που υποδηλώνει την άδεια για την επισκευή της παλέτας.

Υπενθυμίζουμε, ότι η στάνταρ τύπου ευρωπαλέτα στη διάσταση 800 mm Χ 1.200 mm έχει ύψος 144 mm και βάρος περίπου 25 κιλών. Το βάρος που μπορεί να δεχτεί φτάνει τα 1.500 κιλά. Στις περιπτώσεις στοιβασίας, η πιο κάτω παλέτα, δεν πρέπει να δέχεται βάρος πάνω από τα 5.500 κιλά. Η Ευρωπαλέτα, τέλος είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση της, καθώς δέχεται τις περόνες του ανυψωτικού μηχανήματος σε κάθε πλευρά της.

PreviousNext