Τροχοί & TIR

Πτώση (διάβαζε κατρακύλα) στις ταξινομήσεις οχημάτων

Δραματική είναι η πτώση που σημείωσαν οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τον Απρίλιο, με τα επιβατικά να φτάνουν στο -80,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, στο -82,5% βρέθηκαν τα λε
Τετάρτη 13/05/2020 - 11:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Δραματική είναι η πτώση που σημείωσαν οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τον Απρίλιο, με τα επιβατικά να φτάνουν στο -80,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, στο -82,5% βρέθηκαν τα λεωφορεία, ενώ μια αντοχή φαίνεται ότι επέδειξαν τα καινούρια φορτηγά όλων των κατηγοριών με ταξινομήσεις μειωμένες κατά -32,39%.

Κατά το 4μηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, όπου περιλαμβάνονται οι δύο πρώτοι, χωρίς κορονοϊό, μήνες, η εικόνα των ταξινομήσεων είναι λιγότερο απογοητευτική.

Σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, η πτώση είναι στο -38,3% για τα επιβατικά, στο -18,4% για τα φορτηγά (ελαφρά – μεσαία – βαριά) και στο -22,1% για τα λεωφορεία.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα θα γίνει ακόμη πιο δραματική, όταν θα προστεθούν οι ελάχιστες ταξινομήσεις του Μαΐου. Σταδιακή ανάκαμψη με συγκρατημένους ρυθμούς αναμένεται από τον μήνα Ιούνιο και μετά.

PreviousNext