Τροχοί & TIR

ΣΑΤΑ: Αύξηση κομίστρων

Θέμα αύξησης κομίστρων έθεσε το προεδρείο του ΣΑΤΑ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η τεράστια αύξηση των καυσίμων σε συνδυασμό με πλήθος άλλων ανατιμήσε
Τετάρτη 11/05/2022 - 13:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Θέμα αύξησης κομίστρων έθεσε το προεδρείο του ΣΑΤΑ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η τεράστια αύξηση των καυσίμων σε συνδυασμό με πλήθος άλλων ανατιμήσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία των ταξί κάνουν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης αναπροσαρμογής των κομίστρων.

Σχετική είναι η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ που ακολουθεί:

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο. Στη δίωρη συζήτηση είχαμε την ευκαιρία να θίξουμε όλα τα ζητήματα που έχουν φέρει τον κλάδο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην κορυφή της πυραμίδας των προβλημάτων είναι το οικονομικό ζήτημα. Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδόπουλο την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του τιμολογίου των ταξί και τις συνέπειες που έχει για μας η ενεργειακή κρίση και η αλματώδης αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Σε θεσμικό επίπεδο συζητήσαμε την απαίτηση του κλάδου να προστατευτεί ο Ν.4530/2018 και να βελτιωθεί σε όσα σημεία απαιτείται (ειδικά σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές πλατφόρμες και τον τρόπο λειτουργίας τους). Θέλουμε ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και συστηματικό έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Ε.Ι.Χ.

Σε ό,τι αφορά την ταξινόμηση επταθέσιων - εννιαθέσιων οχημάτων ως ταξί στην Περιφέρεια Αττικής, αυτή θα πρέπει να γίνει με σύνεση και μέτρο και αφού εξασφαλιστεί από την πλευρά της Πολιτείας ότι θα σταματήσει η υποκλοπή έργου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, εξηγήσαμε στον κ. Παπαδόπουλο για ποιο λόγο (ελάχιστη επάρκεια μπαταρίας, υψηλό κόστος αγοράς αυτοκινήτου) στην παρούσα φάση είναι ασύμφορη η επαγγελματική χρήση του ηλεκτρικού ταξί.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που θίξαμε και στις προτάσεις που καταθέσαμε.

Ως διοίκηση πιστεύουμε και υιοθετούμε τον ειλικρινή διάλογο. Θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Δημόσια Αρχή που έχει υπό την εποπτεία της τη λειτουργία των Ε.Δ.Χ Ταξί».

PreviousNext