Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία, σε Αλεξανδρούπολη και Καλοχώρι

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στην Εγνατία λόγω της διεξαγωγής του 5ου διεθνή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN 2022. Ειδικότερα, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου Via Egnatia Run 20
Τετάρτη 11/05/2022 - 13:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στην Εγνατία λόγω της διεξαγωγής του 5ου διεθνή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN 2022.

Ειδικότερα, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου Via Egnatia Run 2022 θα εφαρμοστούν τμηματικά προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μερικός αποκλεισμός οδού, εκτροπή λωρίδας κυκλοφορίας, εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων της οδού, στένωση οδού, μείωση ορίου ταχύτητας οχημάτων) οι οποίες αφορούν την εργοταξιακή σήμανση και την τροποποίηση κυκλοφορίας κατά τη διαδρομή του ημιμαραθωνίου της απόστασης των 21.097,5 μέτρων, ασφάλτινης με κομμάτια χωμάτινης διαδρομής επί του επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου στην Επαρχιακή Οδό Λουτρών Τραϊανούπολης – Λουτρός – Αρίστηνο – Άνθεια – Ε.Ο. 2 Αλεξανδρούπολης Κήπων – Λεωφ. Δημοκρατίας, με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμό το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Τα οδικά τμήματα στα οποία διαχωρίζεται η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι τα ακόλουθα:

Τμήμα 1 (1ο – 12ο χλμ. διαδρομής): Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης – Επ. οδός Λουτρών Τραϊανούπολης – Λουτρός – Αρίστεινο – Άνθεια – οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολη – Αγνάντια (ΙΚΤΕΟ – ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ).

Τμήμα 2 (12ο – 15ο χλμ. διαδρομής):

Τμήμα 2α: (12ο -14ο χλμ. διαδρομής): 5ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (διασταύρωση προς Αγνάντια) – 3ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (νησίδα πριν την είσοδο για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» από Αλεξανδρούπολη).

Τμήμα 2β: (14ο – 15ο χλμ. διαδρομής): 3ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (νησίδα πριν την είσοδο για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» από Αλεξανδρούπολη) – 2ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (παράδρομος Praktiker).

Τμήμα 3 (15ο – 18,8ο χλμ. διαδρομής): Παράδρομος της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (παράδρομος Praktiker) – οδός Αλεξανδρουπόλεως προς χωριό Μαΐστρο – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πλατανότοπος Μαΐστρου.

Τμήμα 4 (18,8 – 20ο χλμ. διαδρομής): Παλαιά γέφυρα Μαΐστρου – Λεωφ. Δημοκρατίας (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).

Οι τροποποιήσεις στην κυκλοφορία θα πραγματοποιηθούν για έκαστο από τα ανωτέρω τμήματα της διαδρομής, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων, ώστε να διασφαλίζεται αφενός η απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα και η ασφάλεια των αθλητών και αφετέρου η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων.

Στο Καλοχώρι

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης αποφασίστηκαν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ-Α.Θ.Ε. (ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΣΙΝΔΟ), ΣΤΟΝ Α/Κ ΣΙΝΔΟΥ.

(Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λωρίδα Επιβράδυνσης της Εγνατίας Οδού (Α.Θ.Ε.) του Α/Κ Σίνδου, στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (προέκταση Κλάδου εξόδου προς Σίνδο), σε μέγιστο μήκος εκατόν εβδομήντα (170) περίπου μέτρων, καθώς επίσης και στον Κλάδο Εξόδου του Α/Κ Σίνδου της Εγνατίας Οδού (Α.Θ.Ε.), στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Σίνδο.

Συνεπεία των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό (Α.Θ.Ε.) στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, θα εξυπηρετείται μέσω κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης από τον Α/Κ Καλοχωρίου, (2η έξοδος προς Καλοχώρι2χλμ. μετά τον Α/Κ Σίνδου) και εν συνεχεία μέσω τοπικού οδικού δικτύου (οικισμός Καλοχωρίου - οδοί Ολύμπου, Ιωνίας) θα κατευθύνεται στην Εγνατία Οδό (Α.Θ.Ε.) στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, με κατάληξη τον Κλάδο Εξόδου του Α/Κ Σίνδου (ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Σίνδο).

Επισημαίνεται ότι πέραν του αποκλειόμενου Κλάδου Εξόδου της Εγνατίας Οδού (Α.Θ.Ε. – ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) από Αθήνα προς Σίνδο, οι υπόλοιποι Κλάδοι του Α/Κ Σίνδου δεν επηρεάζονται από αυτές τις ρυθμίσεις. Ο Κλάδος Εξόδου της Εγνατίας Οδού (Α.Θ.Ε. – ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα) από Θεσσαλονίκη προς Σίνδο θα λειτουργεί κανονικά όπως και το ρεύμα πορείας από Σίνδο προς Θεσσαλονίκη στον Κλάδο Εισόδου προς τον Α.Θ.Ε. (ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μία ημέρα και οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ακριβής ημερομηνία και ώρες εκτέλεσης των εργασιών να καθοριστούν σε απευθείας συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

PreviousNext