Τροχοί & TIR

Απατεώνες και στην επιδότηση καυσίμων

Ούτε το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας άφησαν ανεκμετάλλευτο οι απατεώνες των τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό να αποσπάσουν κωδικούς λογαριασμών και να τους… αδειάσουν. Το
Τετάρτη 11/05/2022 - 15:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Ούτε το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας άφησαν ανεκμετάλλευτο οι απατεώνες των τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό να αποσπάσουν κωδικούς λογαριασμών και να τους… αδειάσουν.

Το παραμύθι αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη διόρθωση ή την επαλήθευση των στοιχείων. Τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τους αρμόδιους δημόσιους υπαλλήλους, λέγοντας ότι λείπουν στοιχεία e-banking για να τους κατατεθεί το ποσό της επιδότησης και με το πρόσχημα αυτό προσπαθούν να αποσπάσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.

Έχοντας, επίσης, και το e-mail αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (Phishing), ζητώντας από τον πολίτη να κατεβάσει λογισμικό προκειμένου να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης με τραπεζικά στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται οι πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να μην ανταποκρίνονται σε αυτά τα μηνύματα και όταν διαπιστώνουν ότι πρόκειται για απάτη να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία καλώντας στο τηλέφωνο 11188 (cyberalerts).

PreviousNext