Τροχοί & TIR

ΣΑΤΑ: Έκτακτη γενική συνέλευση και στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/2

Έκτακτη γενική συνέλευση στο θέατρο Περοκέ στις 3μμ και στάση εργασίας από τις 2μμ μέχρι τις 8μμ τη Δευτέρα 13/2, ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ. «Στην αδιαφορία της κυβέρνησης, στην προπαγάνδα των άριστων σχέσ
Πέμπτη 09/02/2023 - 17:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Έκτακτη γενική συνέλευση στο θέατρο Περοκέ στις 3μμ και στάση εργασίας από τις 2μμ μέχρι τις 8μμ τη Δευτέρα 13/2, ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ.


«Στην αδιαφορία της κυβέρνησης, στην προπαγάνδα των άριστων σχέσεων που επιδίδεται η αντιπολίτευση και στην αφωνία της Ομοσπονδίας, απαντάμε με τον πιο καθαρό και δημοκρατικό τρόπο. Η Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΑ θα αποφασίσει αν οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα του προεδρείου, συνάδουν με τις επιθυμίες και τα θέλω των Αθηναίων ταξιτζήδων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ και στη συνέχεια παραθέτει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνέλευσης που είναι: 


Α. Έγκριση - Επικύρωση των παρακάτω Αιτημάτων


1. Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). Επαναφορά της διάταξης για το Δώρο Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.
2. Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια.
3. Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
4. Νομοθετική ρύθμιση για την απώλεια αμετάκλητης ανάκλησης ιδανικού μεριδίου ΕΔΧ.
5. Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
6. Δημιουργία δημόσιας εφαρμογής κράτησης ταξί χωρίς χρεώσεις για τους χρήστες και τους οδηγούς (στα πρότυπα της Γαλλίας Le Taxi και της Καταλανίας).
7. Για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί : Eλεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής. Σε ότι αφορά το τιμολόγιο η πρότασή μας έχει ως εξής:
- Πτώση σημαίας : 5,00 ευρώ
- Ελάχιστη μίσθωση : 10,00 ευρώ
- Επιπλέον Χρέωση 5,00 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά)
8.   Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών (Παπανάτσιου) για την είσπραξη του κομίστρου.

 

PreviousNext