Τροχοί & TIR

Σε ιδιώτες περνά το 35% της ελβετικής SBB Cargo

Κοινοπραξία τεσσάρων εταιρειών, της Planzer Holding, Camion Transport, Bertschi και Galliker Holding κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του 35% της SBB Cargo AG που ανήκει στην ελεγχόμενη από το κράτ
Παρασκευή 20/09/2019 - 11:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Κοινοπραξία τεσσάρων εταιρειών για την εξαγορά του 35% της SBB Cargo AG.
Κοινοπραξία τεσσάρων εταιρειών για την εξαγορά του 35% της SBB Cargo AG.

Κοινοπραξία τεσσάρων εταιρειών, της Planzer Holding, Camion Transport, Bertschi και Galliker Holding κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του 35% της SBB Cargo AG που ανήκει στην ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηρόδρομων, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 65% των μετοχών.

Το κόστος της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, καθώς η συναλλαγή πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ανταγωνισμού έως τις αρχές του 2020 για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Keith Barrow στο railjournal.com, το τίμημα θα κατανεμηθεί κατά 40% στην Planzer Holding, κατά 40%, επίσης, στην Camion Transport, και κατά 10% στις εταιρείες Bertschi και Galliker Holding.

Η SBB Cargo αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών της Ελβετίας και διαχειρίζεται σχεδόν 30 εκατ. τόνους εμπορευμάτων ετησίως. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν σημειώνει κερδοφόρα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε μειώσεις προσωπικού.

PreviousNext