Σε λειτουργία τέθηκε γεφυροπλάστιγγα στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, η οποία προορίζεται για τον έλεγχο υπέρβαρων φορτηγών.

Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά επτά γεφυροπλάστιγγες που θα τοποθετηθούν στα σημεία εισόδου του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα και Κήποι Έβρου όπως και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου).

Παράλληλα, επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των φορτηγών, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες εντόπιζαν κατ´ εκτίμηση τα οχήματα που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν σε άλλο σημείο για να τα ελέγξουν, ενώ πλέον ζυγίζονται εν κινήσει περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα.

Σε δηλώσεις του από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, με αφορμή τη λειτουργία της πρώτης πιστοποιημένης γεφυροπλάστιγγας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ», Κωνσταντίνος Κουτσούκος, στάθηκε στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στο κόστος που δημιουργούν τα υπέρβαρα φορτηγά όσον αφορά τα ασφαλτικά έργα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, παρόμοιες πλάστιγγες θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ανά την επικράτεια, σε σημεία ελέγχου με διόδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

«Σκοπός μας δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά η οδική ασφάλεια», δήλωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ