Σε σειρά παραγωγής το ηλεκτρικό Nikola Tre (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμ, 28/04/2022 - 14:23

Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Coolidge της Αριζόνα έγινε η αναγγελία της έναρξης παραγωγής του βαρέως ηλεκτρικού φορτηγού Nikola Tre BEV (Battery Electric Vehicle).

Παρών και ο κυβερνήτης της Πολιτείας Doug Ducey, υψηλόβαθμα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Nikola Corporation, εκατοντάδες πελάτες και δημοσιογράφοι.

Το μεγαλειώδες του θέματος προετοιμάστηκε κατάλληλα και υπήρξε ιδιαίτερα πομπώδης η αναγγελία ότι το Nikola Tre βρίσκεται τώρα σε γραμμή παραγωγής και ξεκινούν οι παραδόσεις στους πελάτες. Και αυτοί οι πανηγυρισμοί οφείλονται στο γεγονός ότι είχε αμφισβητηθεί από πολλές πλευρές η προοπτική της μαζικής παραγωγής με το επιχείρημα του υψηλού κόστους και του γεγονότος ότι κατά την πρώτη παρουσίασή του δεν έγιναν δοκιμές στον δρόμο για να διαπιστωθεί η απόδοση του φορτηγού.

1

Ωστόσο, το Nikola Tre είναι πραγματικά εντυπωσιακό με τον δικό του ξεχωριστό σχεδιασμό, αλλά και με ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως η ισχύς των 480 kW (650 ίπποι), η ροπή των 1800 Nm, η αυτονομία των 400 χιλιομέτρων, η εκκίνηση σε ανωφέρεια με κλίση 17% και με συνεχή επιτάχυνση κ.α.

 

Video URL