Τροχοί & TIR

Σπάει Όλα τα Ρεκόρ η Mercedes στη Βραζιλία

Η Mercedes-Benz do Brasil, η βραζιλιάνικη δηλαδή, επιχειρηματική μονάδα της γνωστής φίρμας, σημείωσε πρόσφατα ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Μετά από 57 χρόνια συνεχούς παρουσίας και παραγωγικής δραστηριότη
από Βασίλης Δαραμούσκας | Σάββατο 15/06/2013 - 11:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Mercedes-Benz do Brasil, η βραζιλιάνικη δηλαδή, επιχειρηματική μονάδα της γνωστής φίρμας, σημείωσε πρόσφατα ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Μετά από 57 χρόνια συνεχούς παρουσίας και παραγωγικής δραστηριότητας στη μεγάλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, πρόσφατα εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής το υπ' αριθμόν 2.000.000 επαγγελματικό όχημα.

Από την εντυπωσιακή αυτή επίδοση, 1,4 εκατομμύρια είναι φορτηγά όλων των κατηγοριών και τα υπόλοιπα λεωφορεία. Η Mercedes δραστηριοποιείται παραγωγικά στη Βραζιλία από τη δεκαετία του '50, πολύ πριν η χώρα αναδυθεί ως μία από τις πλέον σημαντικές οικονομίες του κόσμου. Το εργοστάσιο στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, λίγο έξω από το Σάο Πάολο είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει η Daimler Trucks έξω από τη Γερμανία ενώ, υπάρχουν και άλλες δύο μικρότερες μονάδες.

Η συγκυρία είναι γενικά πολλά υποσχόμενη για τον κατασκευαστή, καθώς μετά τη καθίζηση του 2012, η αγορά έχει πάρει και πάλι τα "πάνω" της -η Mercedes "τρέχει" με ρυθμούς αύξησης της τάξης του 50% στις ταξινομήσεις στην τοπική αγορά. Ήδη τους πέντε πρώτους μήνες του 2013 πουλήθηκαν 15.820 φορτηγά και 4.520 λεωφορεία (και σασί). Στη Βραζιλία, η Mercedes κατασκευάζει τα πάντα, από εξαρτήματα όπως άξονες, μέχρι καμπίνες και σασί που απευθύνονται στο σύνολο των χωρών της περιοχής.

PreviousNext