Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας για την ανανέωση του Στόλου των αστικών λεωφορείων

Την προμήθεια των πρώτων 250 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στις αρχές του 2024 και την προμήθεια επιπλέον 650 λεωφορείων με δεύτερο διαγωνισμό επιβεβαίωσε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκο
Πέμπτη 17/08/2023 - 09:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Την προμήθεια των πρώτων 250 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στις αρχές του 2024 και την προμήθεια επιπλέον 650 λεωφορείων με δεύτερο διαγωνισμό επιβεβαίωσε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι "πράγματι ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών είναι γηρασμένος, αφού ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι περίπου 19 έτη, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι τα 13 έτη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να προκύπτουν πολλά προβλήματα.

Το διαπιστώσαμε με πρόσφατες επισκέψεις μας στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ και του ΟΑΣΘ, καθώς και συναντήσεις με το σύνολο των εκπροσώπων του κλάδου από όλη την Ελλάδα. Ως αρχικές απαντήσεις σε αυτά, μαζί με νέες προσλήψεις τους επόμενους μήνες, δρομολογούμε την προμήθεια των πρώτων 250 νέων 'πράσινων΄ λεωφορείων στις αρχές του 2024, ενώ ξεκινούμε τους επόμενους μήνες και τις διαδικασίες για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού προμήθειας επιπλέον 650 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, κυρίως ηλεκτρικών, αργής και ταχείας φόρτισης. Η συμπλήρωση και εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου για ευφυείς και πράσινες μεταφορές ξετυλίγεται". 

PreviousNext