Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας για την πορεία του ΒΟΑΚ

Σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, ο Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε συνολικά τα έργα και τις δράσεις, που δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προ
Τρίτη 06/02/2024 - 14:44
Κοινοποίηση στα Social Media
BOAK

Σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, ο Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε συνολικά τα έργα και τις δράσεις, που δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος και ότι η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές καλοκαιριού. Πρόσθεσε ότι οι μελέτες του τμήματος Χανιά – Κίσσαμος, έργο προαίρεσης παραχώρησης, έχουν ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ, διάρκειας 30 ετών, προβλέπεται να υπογραφεί προς το τέλος του 2024. Το έργο έχει χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Οι βλάβες στις γέφυρες

Επίσης, το  αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης για αποκατάσταση βλαβών επί γεφυρών στον ΒΟΑΚ, εξετάστηκε από τις υπηρεσίες, και η πολιτική ηγεσία είναι σύμφωνη για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η πρόσκληση στην Περιφέρεια τις επόμενες ημέρες. 

PreviousNext