Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας: Υπό μελέτη τα ηλεκτρονικά διόδια

Σύμφωνα με την "Οδηγία 2019/520 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Διοδίων»
Δευτέρα 12/02/2024 - 10:58
Κοινοποίηση στα Social Media
Σταϊκούρας

Στο στάδιο της μελέτης παραμένουν τα ηλεκτρονικά διόδια με άγνωστο τον χρόνο της εφαρμογής τους.

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα στη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο Υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Goran Vesic, στο Βελιγράδι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ο κ. Σταϊκούρας για το θέμα της διαλειτουργικότητας του συστήματος διοδίων ανέφερε ότι έχει ήδη δώσει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την έναρξη της προπαρασκευαστικής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει μια μελέτη σκοπιμότητας, καθώς και τη διερεύνηση τεχνικών, διοικητικών, εμπορικών και νομικών πτυχών και διαστάσεων της εφαρμογής ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προσεχείς εβδομάδες, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τους Σέρβους ομολόγους τους για να συνεργαστούν μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στις δύο χώρες και να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα, καθώς και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και κόστη.

«Όλα αυτά πρέπει να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2019/520 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Διοδίων», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Η σιδηροδρομική σύνδεση

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική για την περιφερειακή συνδεσιμότητα και τις μεταφορές τη σιδηροδρομική σύνδεση «Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Κεντρική Ευρώπη».

«Πρέπει να συντονίσουμε τις υπηρεσίες μας ώστε η διμερής συνεργασία στις σιδηροδρομικές υποδομές, να επωφεληθεί από τον νεοσυσταθέντα Ευρωπαϊκό Διάδρομο “Δυτικά Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος”», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

PreviousNext