Τροχοί & TIR

Στην κλούβα βαν μετέφερε 31 αλλοδαπούς. Συλλήψεις και θάνατος οδηγού φορτηγού

Στην κλούβα ενός βαν στοίβαξε 31 αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμή
Τετάρτη 07/06/2023 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Στην κλούβα ενός βαν στοίβαξε 31 αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν Ι.Χ. βαν, που οδηγούσε 30χρονος, ο οποίος, αφού δε συμμορφώθηκε σε σήμα τους, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός. Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του 31 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Πελοποννήσου προκειμένου να τους μεταφέρει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ έκαστος.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι κατά τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών, αλλοδαπός και ημεδαπή, συνεργοί του 30χρονου, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα, είχαν το ρόλο του προπομπού, ενημερώνοντας για πιθανή αστυνομική παρουσία με σκοπό την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου. Και οι δύο εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Θάνατος οδηγού φορτηγού 

Προηγούμενα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τον θάνατο 61χρονου αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος, το οποίο έλαβε χώρα στην Πύλη Νο 16 στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου και ενημερώθηκαν από διασώστες του ΕΚΑΒ ότι ο 61χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του ακινητοποιημένου Φ/Γ οχήματος στην θέση του οδηγού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Φωτό: Λιμενικό Σώμα
Φωτό: Λιμενικό Σώμα

Αλλοδαποί στο επικαθήμενο

Σε άλλο περιστατικό, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών καθώς και του 36χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στον χώρο του επικαθήμενου τους τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

PreviousNext