Τροχοί & TIR

Στην Πίνδο με Atego 4X4

Δυσπρόσιτα εδάφη με απότομες κλίσεις, λάσπες, χιόνια, περάσματα από ποτάμια, είναι μερικές από τις δυσκολίες που καλείται καθημερινά να ξεπεράσει το Mercedes-Benz Atego 1530 4Χ4 της οικογένειας Ντασ
Σάββατο 14/01/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δυσπρόσιτα εδάφη με απότομες κλίσεις, λάσπες, χιόνια, περάσματα από ποτάμια, είναι μερικές από τις δυσκολίες που καλείται καθημερινά να ξεπεράσει το Mercedes-Benz Atego 1530 4Χ4 της οικογένειας Ντασταμάνη από τα Ιωάννινα. 

Η στιβαρή κατασκευή του, το ανθεκτικό πλαίσιο και το κοντό μεταξόνιο προσφέρουν αντοχή, ευελιξία και άνεση στην κίνηση του οχήματος. 

Το έργο του είναι η μεταφορά καυσόξυλων από τα βουνά της Πίνδου στα καμίνια της επιχείρησης και εν συνεχεία η μεταφορά των κάρβουνων στις εγκαταστάσεις της Ντασταμάνης Χρ. Ιωάννης στο 22ο χλμ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Κονίτσης. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ξυλάνθρακα (κάρβουνου) από το 1990 και ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ακολουθεί τους ιδιοκτήτες της σε όλες τις φάσεις της μεταφοράς. Εκεί που το Atego ξεπερνάει κάθε δυσκολία και εμπόδιο. Παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του ξυλάνθρακα (κάρβουνο).

Από αριστερά ο Γιάννης Ντασταμάνης με το γιο του Χρήστο και συνεργάτες της επιχείρησής τους.
Από αριστερά ο Γιάννης Ντασταμάνης με το γιο του Χρήστο και συνεργάτες της επιχείρησής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext