Στις 3 ώρες και 20 λεπτά Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο

Παρ, 21/06/2019 - 13:53

Τη δραστική περικοπή του χρόνου στο δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης και την προοπτική περαιτέρω μείωσής του στις 3 ώρες και 20 λεπτά, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, τονίζοντας ότι ήδη το τρένο έχει καταστεί ευθέως ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Η μείωση του χρόνου στην «κλασική» αυτή γραμμή θα επέλθει χάρη στις συνεχιζόμενες επενδύσεις της εταιρείας και στις αναβαθμίσεις της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής παράλληλα με τη διεύθυνση ορισμένων κατασκευαστικών εκκρεμοτήτων, όπως τα έργα σηματοδότησης και οι υποσταθμοί.

Όπως είπε, πελάτες και εταιρεία βρίσκονται εν αναμονή ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού σιδηροδρομικού δικτύου, υπογραμμίζοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά εφόσον θα σημάνουν ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών (μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια, πληροφόρηση, άνεση), τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και την άφιξη τροχαίου υλικού την οποία τοποθέτησε στα μέσα του 2020.