Τροχοί & TIR

Σιδηροδρομική σύνδεση διυλιστηρίων Motor Oil

Υπεγράφη η συμφωνία της Motor Oil με τον ΟΣΕ, με την οποία ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέας, σύγχρονης γραμμής 10 χλμ που θα καταλήγει στο νέο σταθμό του Προαστιακού, στον
Παρασκευή 24/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Υπεγράφη η συμφωνία της Motor Oil με τον ΟΣΕ, με την οποία ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέας, σύγχρονης γραμμής 10 χλμ που θα καταλήγει στο νέο σταθμό του Προαστιακού, στον Ισθμό, από όπου θα συνεχίζει στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Θα εξυπηρετεί όλες τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, ενώ προβλέπονται και επιβατικά δρομολόγια. Θα συνδυαστεί με την κατασκευή τεσσάρων αγωγών μεταφοράς καυσίμων και ακόμη δύο για οπτικές ίνες.

«Θα γίνει γρήγορα με τον τρόπο που ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αντιπρόεδρος του ομίλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αποκάλυψε ότι το αίτημα σύνδεσης του διυλιστηρίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο είχε υποβληθεί πριν από έξι χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κοσμαδάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις για ανάλογη ρύθμιση στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο τεύχος #364

PreviousNext