Τροχοί & TIR

Στο σφυρί ακίνητα δύο γνωστών πρώην αντιπροσώπων αυτοκινήτων

Οι πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.
Δευτέρα 09/09/2024 - 17:01
Κοινοποίηση στα Social Media
σφυρί πλειστηριασμός

Ακίνητα μεγάλης αξίας πρώην γνωστών αντιπροσώπων αυτοκινήτων βγαίνουν στο σφυρί μέσω πλειστηριασμών που θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με το Capital.gr εις βάρος της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου 2024 πλειστηριασμός, που αφορά το ιστορικό για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου ακίνητο στη Νέα Κηφισιά επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας (16ο χλµ.) και της οδού προς Αχαρνές. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί και για τις 19 Ιουνίου 2024, αλλά ματαιώθηκε.


Υπενθυμίζουμε ότι, η εταιρεία Λαϊνόπουλος υπήρξε για δεκαετίες ο κορυφαίος ντίλερ στην Ελλάδα για την μάρκα Mercedes-Benz, προμηθευτής του Στρατού με φορτηγά Stayr, προμηθευτής ΔΕΚΟ και Οργανισμών με ειδικά οχήματα Unimog, ενώ κατείχε και υψηλό ποσοστό μετοχών στην ΕΛΒΟ.


Νωρίτερα, για τις 11 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός που στρέφεται επίσης εις βάρος της Προμότ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος και της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος και αφορά ένα οικόπεδο, κείμενο στη θέση "Άδάμες” ή "Χελιδονού” της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Κηφισιάς (Νέα Κηφισιά Αττικής), εκτάσεως 1.945,20 τ.μ.


Το άλλο μεγάλο σφυρί στρέφεται εις βάρος της υπό πτώχευση Στακόρ ΑΒΕΕΑ της οικογένειας Κορτέση, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χώρο των αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας κυρίως τις μάρκες Ford και Mazda. Η Στακόρ δεν άντεξε την πολυετή οικονομική κρίση και το 2014 αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης. 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την εταιρεία σε πτώχευση, ορίζοντας ως ημερομηνία παύσης πληρωμών την 13η Ιουνίου 2014. Δέκα χρόνια μετά, βγαίνει στο σφυρί το μεγάλο ακίνητο του ομίλου επί της Λεωφόρου Αθηνών. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου 2024, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης. Ο πλειστηριασμός είναι επαναληπτικός, αφού ο πρώτος, που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου, με τιμή εκκίνησης τα 19.474.500 ευρώ, ολοκληρώθηκε χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Η νέα τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 14.605.875 ευρώ.
 

PreviousNext