Τροχοί & TIR

Στο Υπουργικό Συμβούλιο η επέκταση της Ιόνιας Οδού

Το έργο είναι η συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων.
Τρίτη 18/06/2024 - 09:32
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 568,2 εκατ. ευρώ που βρίσκονται σε τροχιά άμεσης υλοποίησης, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο έργα ύδρευσης στη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο και ένα εμβληματικό οδικό έργο στην Ήπειρο.

«Επέκταση Ιόνιας Οδού, τμήμα: Ιωάννινα – Κακαβιά»

Ο οδικός αυτός άξονας, συνολικού προϋπολογισμού πράξης 310 εκατ. ευρώ, είναι μήκους 69,5 χλμ., είναι ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (Orient East Med). Το έργο είναι η συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων. Το «Ιωάννινα Κακαβιά» βελτιώνει τη συνδεσιμότητα της ΠΕ Ιωαννίνων με την υπόλοιπη Ελλάδα συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της, ενώ αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου της χώρας από την Αλβανία και κατ’ επέκταση τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το έργο περιλαμβάνει δυο υποτμήματα:

  • Υποτμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι
  • Υποτμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά

Ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει, επίσης, τον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων και μέσω της Εγνατίας Οδού τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, όπως επίσης τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με τους κύριους οδικούς άξονες.

PreviousNext