Τροχοί & TIR

Στον όμιλο Συγγελίδη τα Bluebus

Ανακοινώθηκε επίσημα η αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των ηλεκτρικών λεωφορείων Bluebus από τον όμιλο Συγγελίδη. Η εταιρεία Aiglon του ομίλου Συγγελίδη είναι αυτή που θα εισάγει και θα διανέμει στ
Παρασκευή 26/05/2023 - 10:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Ανακοινώθηκε επίσημα η αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των ηλεκτρικών λεωφορείων Bluebus από τον όμιλο Συγγελίδη.

Η εταιρεία Aiglon του ομίλου Συγγελίδη είναι αυτή που θα εισάγει και θα διανέμει στην ελληνική αγορά, αλλά και στην Κύπρο, τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της γαλλικής μάρκας, τα οποία έχουν κερδίσει υψηλά μερίδια αγοράς τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το 6μετρο (5,94 μ.) Bluebus με δυνατότητα μέχρι 35 επιβάτες, κατάλληλο για τα κέντρα πόλεων και δήμων. Το λεωφορείο έχει αυτονομία 280 χιλιομέτρων, ικανή για να ολοκληρώσει μια πλήρη βάρδια δρομολογίων.

Ο ηλεκτροκινητήρας του τροφοδοτείται με ρεύμα από μια συστοιχία τριών πακέτων μπαταριών LMP (Lithium – Metal – Polymer) χωρητικότητας 126 kWh.

Τα ηλεκτρικά Bluebus παράγονται, επίσης, και στην στάνταρ 12μετρη έκδοση για τακτικές αστικές γραμμές. Και οι δύο εκδόσεις (6μετρα και 12μετρα) θα είναι, επίσης, διαθέσιμες από τον όμιλο Συγγελίδη και στην Κύπρο (με το τιμόνι δεξιά).

«Η συμφωνία μας με τον όμιλο Συγγελίδη επιβεβαιώνει την παρουσία μας σε κάθε δυναμική αγορά και μας δίδει, επίσης, την ευκαιρία να ανταποκριθούμε στους διαγωνισμούς για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ελλάδα, προσφέροντας τα κατάλληλα οχήματα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ομίλου Bluebus, Richard Bouveret.

PreviousNext