Τροχοί & TIR

Συλλήψεις για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (17-5-2022), σε περιοχές της Ορεστιάδας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρα
Τετάρτη 18/05/2022 - 16:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν χθες (17-5-2022), σε περιοχές της Ορεστιάδας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το πρωί στον Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του κόμβου Θυρέας της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου τον έναν διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή του Νέου Χειμωνίου και τους άλλους τρεις διακινητές, οι οποίοι προηγουμένως είχαν περαιώσει τους ανωτέρω μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με φουσκωτή βάρκα τον ποταμό Έβρο και τους οποίους καθοδήγησαν πεζή στο σημείο όπου επιβιβάστηκαν στο φορτηγό όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών σε επαρχιακή οδό και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης έχει δηλωθεί κλοπή την 9η-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Χαλκιδικής.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

PreviousNext