Τροχοί & TIR

Συλλήψεις στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Τέσσερις αλλοδαποί που επέλεξαν το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων συνελήφθησαν χθες από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας τ
Δευτέρα 21/08/2023 - 10:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Τέσσερις αλλοδαποί που επέλεξαν το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων συνελήφθησαν χθες από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών διενεργήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος να αποβιβάζεται από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα. Στη συνέχεια ο ανωτέρω ενημέρωσε τον 17χρονο, προκειμένου να παραλάβει από τον χώρο αποσκευών του λεωφορείου 2 σάκους χειρός.

Οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν να κατέχουν εντός των σάκων συνολικά 2.250 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ένα εισιτήριο λεωφορείου, μία κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε η σύλληψη ακόμη δύο αλλοδαπών ηλικίας 28 και 36 ετών, επίσης από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ο 28χρονος να αναμένει λεωφορείο που μόλις είχε αφιχθεί από την Αθήνα. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω ενημέρωσε τον 36χρονο προκειμένου να παραλάβουν από τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου 3 μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους και 2 μεγάλες σακούλες, με τη συνδρομή έτερου αλλοδαπού, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο και ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Ακολούθησε έλεγχος στις ως άνω αποσκευές, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 3.000 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 250 συσκευασίες καπνού μικτού βάρους 12,5 κιλών, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

PreviousNext