Η Daimler Truck, το DHL Group και η εταιρεία ενοικίασης επαγγελματικών οχημάτων hylane GmbH υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών στην έκθεση «transport logistic» στο Μόναχο. Η συνεργασία προβλέπει ότι η DHL θα αποκτήσει 30 ηλεκτρικά φορτηγά Mercedes-Benz eActros 600 μέσω του μοντέλου «Transport as a Service model» της hylane.
Αυτό σημαίνει ότι η DHL δεν θα αγοράσει τα οχήματα- αντίθετα, η hylane θα χρεώνει τη DHL με βάση τα πραγματικά διανυθέντα χιλιόμετρα. Τα ηλεκτρικά φορτηγά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία Post & Parcel της Γερμανίας για τη μεταφορά μεταξύ των κέντρων διανομών δεμάτων. Τα φορτηγά αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2026.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «για την hylane, η προσθήκη 30 φορτηγών eActros 600 σηματοδοτεί μια στοχευμένη επέκταση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της, το οποίο μέχρι στιγμής επικεντρωνόταν σε ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου». Για τους τρεις εταίρους, αυτό αντιπροσωπεύει επίσης τη μεγαλύτερη σύμβαση για ηλεκτρικά φορτηγά στην Γερμανία φέτος.
Η DHL διαθέτει μεγάλο στόλο φορτηγών με εναλλακτική γραμμή μετάδοσης κίνησης στη Γερμανία, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη 16 ηλεκτρικά φορτηγά και 450 φορτηγά CNG, καθώς και 32.400 ηλεκτρικά van. Επιπλέον, υπάρχει υποδομή φόρτισης με 10 CNG σταθμούς ανεφοδιασμού και 41.000 σημεία φόρτισης. Η DHL στοχεύει στον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων από τα οχήματά της έως το 2050. Μέχρι τότε, έχει ανακοινώσει ότι τα οχήματα με μειωμένες εκπομπές ρύπων θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30 τοις εκατό του στόλου της έως το 2030.