Μετά από σχετική πρόταση του πρέσβη του Ισραήλ, το Ε.Β.Ε.Π. θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο για τη διοργάνωση στην Ελλάδα Ελληνο-Ισραηλινού φόρουμ, επίκεντρο του οποίου θα είναι η συνεργασία Ισραηλινών και Ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και οι επενδύσεις που μπορεί να γίνουν σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος που καταγράφηκαν επί ελληνικού και ισραηλινού εδάφους.
Κατά τη χθεσινή (4/3) συνάντηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Noam Katz, και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Βασίλη Κορκίδη εξετάστηκαν και οι δυνατότητες διαμόρφωσης πλαισίου κινήτρων για την προσέλκυση ισραηλινών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς το Ισραήλ αποτελεί χώρα πρότυπο και αποτελεί πεδίο γόνιμων εταιρικών σχέσεων όσον αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας και τα κοινά έργα.
Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., αναφερόμενος στη σημασία και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασε την επιθυμία να αυξηθεί αμφίδρομα ο όγκος των διακινούμενων φορτίων μεταξύ των Ισραηλινών λιμένων και του Πειραιά, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά και της ανάπτυξης μέσω συνεργειών - συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών επιχειρήσεων, στο πεδίο των εξαγωγών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επίσης, υπενθύμισε τη στενή σχέση συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Χάιφας-Πειραιά και αναφέρθηκε και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της. Επιπρόσθετα, με αφορμή την αναφορά σε λιμάνια και ναυτιλιακές δραστηριότητες, ο κ. Κορκίδης τόνισε τη σημασία ανάπτυξης συνεργειών και στον ναυπηγικό τομέα ο οποίος έχει επανέλθει στη διεθνή « ναυπηγική σκηνή» και στα πεδία που δημιουργεί η «πράσινη μετάβαση» της ναυτιλίας. Μεγάλη σημασία δόθηκε, επίσης, και στη «γαλάζια οικονομία», στην οποία περικλείονται πολλά πεδία πάνω στα οποία θα μπορούσε να χτιστεί στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ.