Τη συνεργασία της με τη RouteZero, μια παγκόσμια δύναμη στην ηλεκτροκίνηση, ανακοίνωσε η Ford με αποστολή την παραγωγή μόνο 100% αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων δεσμεύσεων της Ford στο πλαίσιο της ατζέντας του Προέδρου Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ κατά 50-52% μέχρι το 2030, και της ανακοίνωσης ότι η Ford βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να επιτύχει πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε ποσοστό 40-50% μέχρι το 2030. Η Ford προσχώρησε, επίσης, στην πρωτοβουλία Better Climate Challenge του Υπουργείου Ενέργειας (DοE) για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις εγκαταστάσεις της τουλάχιστον κατά 50% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στην Ευρώπη η Ford εκτιμά ότι το 40% του παγκόσμιου μίγματος οχημάτων της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Όλα τα επιβατικά οχήματα που θα πωλούνται στη γηραιά ήπειρο θα είναι πλήρως ηλεκτρικά στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, ενώ τα δύο τρία των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μέχρι το 2030.

«Η Ford υπέγραψε τη φιλόδοξη πρωτοβουλία RouteZero η οποία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με πάνω από 50 επιχειρήσεις, πόλεις και περιοχές που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με στόχο τις 100% μηδενικές εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα και τα van οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

Ο εξηλεκτρισμός αντιπροσωπεύει τη πιο μετασχηματιστική αλλαγή της βιομηχανίας μας εδώ και μία 100ετία και στη Ford Ευρώπης, ανοίγουμε τον δρόμο καθώς φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο, κερδοφόρο, αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Είναι κάτι που κάνουμε τόσο με τα επιβατικά όσο και με τα επαγγελματικά μας οχήματα, προσφέροντας στον πελάτη επιλογές σε συνδυασμό με υψηλές αποδόσεις σε ανθρακικό αποτύπωμα», ανέφερε σχετικά ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.