Τροχοί & TIR

Συνεργασία Scania για μπαταρίες (+video)

Η Scania ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη νεοσύστατη Northvolt, ώστε οι δύο εταιρείες να αναπτύξουν από κοινού, αλλά και να διαθέσουν στην αγορά, μπαταρίες νέας γενιάς για βαρέα επαγγελματικά οχήμ
Τετάρτη 14/02/2018 - 09:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Scania ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη νεοσύστατη Northvolt, ώστε οι δύο εταιρείες να αναπτύξουν από κοινού, αλλά και να διαθέσουν στην αγορά, μπαταρίες νέας γενιάς για βαρέα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η Scania επενδύει για αυτό το σκοπό 10 εκατομμύρια ευρώ, με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Henrik Henriksson, να δηλώνει σχετικά: «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να διαλέξουν βιώσιμες λύσεις μεταφορών. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν ρόλο κλειδί στη μετάβαση σε συστήματα μεταφορών απαλλαγμένα από τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο, η τεχνολογία των μπαταριών πρέπει να εξελιχθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εταιρειών φορτηγών και λεωφορείων. Με συνεργάτη τη Northvolt, πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά.».

Δείτε το βίντεο της Scania για τη συνεργασία της με τη Northvolt

Οι δύο εταιρείες θα συστήσουν μια ομάδα ειδικών η οποία θα δουλεύει στο κέντρο ερευνών της Northvolt, στο Västerås της Σουηδίας. Παράλληλα, η Northvolt κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην πόλη Skellefteå στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η συνεργασία εντάσσεται στη στρατηγική της Scania, που προσβλέπει σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα μεταφορών. 

Video URL
PreviousNext