Τροχοί & TIR

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ποινικές ευθύνες για την τότε πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών

«Το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε καθορίσει και εφαρμόσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας, σύμφωνα με τους επιβεβλημένους Εθνικούς Κανόνες
Δευτέρα 11/03/2024 - 12:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ
Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ

«Το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε καθορίσει και εφαρμόσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας, σύμφωνα με τους επιβεβλημένους Εθνικούς Κανόνες Ασφάλειας και εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε προβεί σε άμεσες διορθωτικές αποφάσεις μετά την καταστροφή του παλαιού συστήματος τηλεδιοίκησης στη Ζάχαρη Λάρισας.

Τα παραπάνω αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμα που κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και κάνουν λόγο για διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών. Επισημαίνουν παράλληλα ότι το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί πιθανά αν είχε υλοποιηθεί η Σύμβαση 717.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος υπογραμμίζουν ότι «δεν πρόκειται περί “ανθρώπινου σφάλματος” και μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αίσθημα ευθύνης ενήργησε εξαρχής προς την κατεύθυνση αποκάλυψης κάθε πτυχής του εγκλήματος, τόσο των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό, όσο και των ενεργειών που ακολούθησαν. Απόδειξη αυτού ήταν η πρότασή μας προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να προσυπογράψουμε ένα κοινό πόρισμα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες».

Σε δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – μέλη της εξεταστικής Επιτροπής Αλ. Αυλωνίτης, Β. Κόκκαλης, Δ. Καλαματιανός, και ο Ι. Σαρακιώτης, τονίζουν ότι το πόρισμά τους, «εντοπίζει ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή Κωνσταντίνου του Αχιλλέως, του Καραγιάννη Γεωργίου του Χρήστου (τότε υφυπουργού Υποδομών) και κ. Τριαντόπουλου Χρήστου του Γεωργίου για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717/2014.

Πηγή: moneyreview.gr

PreviousNext