Τροχοί & TIR

Συρμός Scania 360 τόνων αυτόνομης οδήγησης

Τι δήλωσαν οι εταιρείες Scania και Fortescue.
Τετάρτη 09/10/2024 - 16:54
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η Scania και η αυστραλιανή εταιρεία Fortescue συμφώνησαν να αναπτύξουν και να βάλουν σε δοκιμαστική, από κοινού, λειτουργία μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση αυτόνομου οδικού συρμού (road train). 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, «η παγκόσμια εξορυκτική βιομηχανία μετασχηματίζεται και οι αυτόνομες λύσεις λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή. Οι προκλήσεις μπορούν πλέον να προσεγγιστούν με γνώμονα τη βιωσιμότητα, καθώς η τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα αυτό επιταχύνεται».  «Αξιοποιώντας την εκτεταμένη γνώση της Scania στην τεχνολογία φορτηγών που δουλεύουν στη βιομηχανία εξόρυξης και την τεχνογνωσία μας στην αυτόνομη οδήγηση, η λύση Road Train θα μειώσει το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εξόρυξης», λέει ο Manfred Streit, Διευθύνων Σύμβουλος της Scania Αυστραλίας. 

Το αυτόνομο όχημα θα αναπτυχθεί, θα δοκιμαστεί και θα αξιολογηθεί σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις σιδηρομεταλλεύματος της Fortescue στο Christmas Creek της Δυτικής Αυστραλίας.

Με την τεχνολογία της Scania στον τομέα της αυτοματοποίησης φορτηγών, το συγκεκριμένο όχημα αυτόνομης οδήγησης θα ενσωματωθεί στο σύστημα διαχείρισης στόλου (FMS) της Fortescue, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του στόλου και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Βασίζεται σε Scania R770, σε συνδυασμό με τρία ρυμουλκούμενα βάρους 120 τόνων με ωφέλιμο φορτίο 240 τόνων. «Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Scania να μάθει περισσότερα για την αυτόνομη οδήγηση σε απαιτητικές συνθήκες με έναν καινοτόμο συνεργάτη», λέει ο Peter Hafmar, επικεφαλής του τμήματος οχημάτων αυτόνομης οδήγησης της Scania. 

PreviousNext