Τροχοί & TIR

Τα BYD «σώζουν» τις ΗΠΑ

Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη των ηλεκτρικών λεωφορείων Σχεδόν 21 εκ. χιλιόμετρα (13 εκ. μίλια) έχουν διανύσει έως τώρα στις ΗΠΑ τα πάνω από 1.000 ηλεκτρικά λεωφορεία που έχει παραδώσει η B
Πέμπτη 11/02/2021 - 11:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη των ηλεκτρικών λεωφορείων

Σχεδόν 21 εκ. χιλιόμετρα (13 εκ. μίλια) έχουν διανύσει έως τώρα στις ΗΠΑ τα πάνω από 1.000 ηλεκτρικά λεωφορεία που έχει παραδώσει η BYD σε περισσότερες από 50 εταιρείες δημόσιων μεταφορών. Το παραπάνω ισοδυναμεί σαν τα εν λόγω λεωφορεία -τα οποία κατασκευάζονται στο Λάνκαστερ, στη νότια Καλιφόρνια- να πραγματοποίησαν 520 φορές τον γύρο της γης.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως η κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD, έχει απαλλάξει μέχρι στιγμής την ατμόσφαιρα από 16.000 και πλέον τόνους εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, κάθε λεωφορείο BYD κατά τη διάρκεια της 12ετούς ζωής του, γλυτώνει το περιβάλλον από περίπου 1.690 τόνους CO2. Ενδεικτικά, η εταιρεία αναφέρει πως η χρήση των λεωφορείων της μεταφράζεται στην απομάκρυνση 13.000 Ι.Χ. αυτοκινήτων από τους δρόμους της Β. Αμερικής.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως η λειτουργία των ηλεκτρικών BYD υπολογίζεται πως έχει περιορίσει την κατανάλωση πετρελαίου κατά σχεδόν 12,5 εκ. λίτρα. Μόνο η εταιρεία δημόσιων μεταφορών AVTA (Antelope Valley Transit Authority), αναφέρει πως ο ηλεκτρικός στόλος της (φωτό) έχει διανύσει σχεδόν 5,5 εκ. χλμ., γλυτώνοντάς την από περίπου 2,9 εκ. λίτρα πετρελαίου. Το παραπάνω, και αφού έχει πληρωθεί η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος για τη φόρτιση των μπαταριών, μεταφράζεται σε περιορισμό του κόστους κατά ένα εκατομμύριο δολάρια.

PreviousNext