Τροχοί & TIR

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν άμεσα

«Το 2022 η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο με σημαντικά οφέλη για την οικονομία, αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα
Δευτέρα 20/12/2021 - 10:48
Κοινοποίηση στα Social Media

«Το 2022 η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο με σημαντικά οφέλη για την οικονομία, αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews και αναφέρθηκε και στα έργα που θα δημοπρατηθούν άμεσα και αφορούν την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με τον ΠΑΘΕ, το Μπράλος – Άμφισσα και το Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος του ΒΟΑΚ, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι έως το τέλος του έτους θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές για τρία μεγάλα έργα ΣΔΙΤ ύψους 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα έργα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, το Flyover στη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Ειδικά για την Αττική, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με τις επεκτάσεις προς Λαύριο, Ραφήνα και φυσικά το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Υμηττού, με τη μεγάλη σήραγγα στην Ηλιούπολη που θα καταλήγει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης».

Εστίασε, κατόπιν, στα άλλα έργα της Αττικής, όπως είναι η σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό και η ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά, «ένα έργο που θα βελτιώσει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της κίνησης».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «στις αρχές του επόμενου έτους δημοπρατείται ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού θα εξασφαλίσει τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο δίκτυο για τις περιοχές των Άνω Λιοσίων, των Μεγάρων, του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και πολλές μικρότερες που διαπερνά».

PreviousNext