Τροχοί & TIR

Τα νέα πυροσβεστικά της Αττικής

Τριάντα πέντε (35) νέα πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 5 εκ. ευρώ, παραδόθηκαν πρόσφατα στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού
Παρασκευή 22/05/2020 - 12:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Τριάντα πέντε (35) νέα πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 5 εκ. ευρώ, παραδόθηκαν πρόσφατα στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη.

Τα εν λόγω οχήματα είναι τριών τύπων, με τα 21 από αυτά να είναι Isuzu D-Max, δηλαδή υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα. Τα υπόλοιπα 14 είναι MAN TGM, από τα οποία τα 12 είναι υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και τα δύο είναι ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχήματα ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων.

Σημειώνεται, πως η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων οχημάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και αφορά στο έργο «Εξοπλισμός αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής».

Κατά την τελετή παράδοσης, τόσο ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία συνέβαλλαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση των οχημάτων. Ακολούθως παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Πατούλη, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Ενισχύουμε τον στόλο της πυροσβεστικής με κεντρικό στόχο μας την προστασία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των πυρκαγιών».

«Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής, συνεπής στην προσπάθεια ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία», δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ο Περιφερειάρχης.

PreviousNext