Τροχοί & TIR

Ταχύτερη η μετάβαση της Ford στην ηλεκτροκίνηση

Με την ηλεκτρική κινητικότητα σε κάθε της έκφανση και μορφή να συνθέτει σήμερα τον πυρήνα των δράσεων και πρωτοβουλιών της στη χώρα μας, η Ford Motor Ελλάς πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα προς την κατ
Πέμπτη 20/10/2022 - 16:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την ηλεκτρική κινητικότητα σε κάθε της έκφανση και μορφή να συνθέτει σήμερα τον πυρήνα των δράσεων και πρωτοβουλιών της στη χώρα μας, η Ford Motor Ελλάς πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελώντας κεντρικό υποστηρικτή του συνεδρίου «Electric Vehicles Conference», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο OTEAcademy.

Με μεγάλο αριθμό ομιλητών και συμμετεχόντων, στο συνέδριο «Electric Vehicles Conference» ανεδείχθη όχι μόνο η σπουδαιότητα και ο αναπτυξιακός ρόλος της ηλεκτρικής κινητικότητας στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, αλλά και τα οφέλη της σ’ ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκίνησης. 

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις υποδομές και τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις λύσεις που προβάλει κάθε κλάδος, αλλά και συνολικά ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές και εξελίξεις που έρχονται μέσα στα προσεχή χρόνια στον αναπτυσσόμενο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Οι δεσμεύσεις της Ford στην ηλεκτροκίνηση

Σε αυτό το «εξηλεκτρισμένο» περιβάλλον, η Ford επιταχύνει τον ηλεκτρικό της μετασχηματισμό αποτελώντας μάλιστα μία από τις πρώτες εταιρείες που είναι καθ’ όλα έτοιμη - τόσο στη χώρα μας όσο και στο σύνολο της Ευρώπης - προκειμένου να υποδεχθεί και να υποστηρίξει με θέρμη και αποφασιστικότητα το ηλεκτρικό παρόν και μέλλον της αυτοκίνησης. 

Για τον λόγο αυτό η Ford έχει θέσει από νωρίς τα πρότυπα στην αυτοκινητοβιομηχανία και έχει ήδη δεσμευτεί στο πλαίσιο αυτό ότι όλα τα οχήματά της τα οποία θα πωλούνται στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2035, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία επιδιώκει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων και των προμηθευτών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία της Γερμανίας αναμένεται να είναι 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα έξι ετών, με μία συνολική προϊοντική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής θα εξοπλιστούν εκεί με νέες, ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, οι οποίες θα επιφέρουν εξοικονόμηση άνω των 2.000 τόνων CO2 αλλά και περισσότερων από 2.600 MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρική ενέργεια με την οποία τροφοδοτούνται σήμερα τα εργοστάσια της Ford στην Ευρώπη είναι ήδη 100% ανανεώσιμη. 

PreviousNext