Τροχοί & TIR

Έτοιμος ο σταθμός φόρτωσης LNG στη Ρεβυθούσα

Τον πρώτο σταθμό μεταφόρτωσης LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Η νέα εγκατάσταση αποτε
Πέμπτη 20/10/2022 - 16:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον πρώτο σταθμό μεταφόρτωσης LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Η νέα εγκατάσταση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας Small-Scale LNG στην Ελλάδα.

Ο τερματικός αυτός σταθμός LNG Truck Loading στη Ρεβυθούσα, που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 συνδυάζει ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη, με κυριότερα:

•   Την επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου στη χώρα και ειδικά σε βιομηχανίες που δεν συνδέονται με το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, καθώς και στη ναυτιλία (ως ναυτιλιακό καύσιμο).

•  Την εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της εκπομπής ρύπων και χρήση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου από καταναλωτές περιοχών όπου δεν έχει αναπτυχθεί το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου καθώς και για τις ανάγκες της ναυτιλίας (χρήση LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου).

Αποτέλεσμα θα είναι:

•  H αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου καθώς και η αποδοτικότερη εκμετάλλευση του ΕΣΦΑ.

•   Η παροχή φιλικότερων προς το περιβάλλον εναλλακτικών λύσεων καυσίμου για τη βιομηχανία και τη ναυτιλία.

•   Η ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσω της αύξησης των επιλογών προμήθειας αερίου, με σαφή οφέλη προς τον καταναλωτή.

Το ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, αναμένεται να χρηματοδοτήσει και άλλα έργα υποδομών LNG και γενικότερα υποδομών ενέργειας, προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια με το χαμηλότερο δυνατό κόστος ενέργειας για την οικονομία και την κοινωνία.

PreviousNext