Τροχοί & TIR

Ταξί: Δικαστική δικαίωση για ΣΑΤΑ

Με την 143/2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που κατέθεσαν στις 02/05/2022 οι Μαραγκάκης Βασίλης, Σώρος Μιχαήλ, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαλωμένος Κωνσταντίνος,
Τρίτη 16/01/2024 - 12:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την 143/2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που κατέθεσαν στις 02/05/2022 οι Μαραγκάκης Βασίλης, Σώρος Μιχαήλ, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαλωμένος Κωνσταντίνος, Περδικάρης Κωνσταντίνος, Σουιτσμές Γεώργιος, Πετράκη Όλγα, Χαντζιάρας Κωνσταντίνος, Πλάνος Κωνσταντίνος και Δαμιανίδης Αναστάσιος. 

Οι παραπάνω ζήτησαν την ακύρωση των εκλογών και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή του Θύμιου Λυμπερόπουλου στις εκλογές του ΣΑΤΑ τον Απρίλιο του 2022 ήταν αντικανονική.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή και καταδίκασε τους ενάγοντες στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων.

Άλλο ένα αφήγημα της αντιπολίτευσης κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το μόνο που κατάφεραν με αυτή την αγωγή ήταν να στερήσουν σημαντικά έσοδα από το Συνδικάτο. Για το 2022 και το 2023 το ΣΑΤΑ δεν πήρε εξαιτίας αυτής της εκκρεμοδικίας την επιχορήγηση των 5.000 ευρώ (ανά έτος) που δικαιούταν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η ερώτηση λοιπόν είναι απλή. Θα πληρώσει κάποιος από τους παραπάνω τη ζημιά που υπέστη το σωματείο; Θα ζητήσει κάποιος από αυτούς συγνώμη από τους συναδέλφους-μέλη του ΣΑΤΑ για τη -σκόπιμη- αναστάτωση που προκάλεσε.  

Σχεδόν δύο χρόνια, η προσφορά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στους αγώνες του προεδρείου και του κλάδου ήταν μηδενική. Τουλάχιστον ας σταματήσει αυτή η ανούσια αντιπαράθεση που δημιουργεί μόνο αναστάτωση και υπονομεύει την ενότητα του κλάδου μας. Ειδικά τώρα, που το ταξί βάλλεται από παντού χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση. Καμιά ανοχή σε πράξεις και σχέδια που αναδύονται από κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Για τα υπόλοιπα, ας δείξουμε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές συνδικάτου) και σε ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

PreviousNext