Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε θετικά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ) εμπορευμάτων της ΜΑΚΙΟΣ LOGISTICS, το οποίο θα εγκατασταθεί στη θέση «Κύριλλος», στον Ασπρόπυργο.
Το Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της εταιρείας «ΜΑΚΙΟΣ Α.Ε.» θα εγκατασταθεί σε ακίνητο που θα ανεγερθεί εντός έκτασης 51.025,93 τ.μ. στον δήμο Ασπρόπυργου.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του logistics center θα αποτελούνται από το κτίριο αποθήκευσης ξηρού και ψυκτικού φορτίου, τον χώρο φορτώσεων ψυκτικών θαλάμων, το ψυχροστάσιο, το κτίριο γραφείων, το κτίριο των Η/Μ και των αποδυτηρίων, το αντλιοστάσιο, τη δεξαμενή αντλιοστασίου, τον χώρο φόρτισης, τις ράμπες κ.ά. Επίσης, θα περιλαμβάνει παλετοθέσεις αποθηκευμένων προϊόντων ξηρού και ψυκτικού φορτίου.
Το έργο θα υποστηρίζει λειτουργίες που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την αποθήκευση και διαχείριση προϊόντων. Συγκεκριμένα, στον ακάλυπτο χώρο της εγκατάστασης θα διαμορφωθεί χώρος εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων (containers), καθώς επίσης θα διαμορφωθούν βοηθητικοί χώροι όπως γραφεία, αποθήκες, wc και φυλάκιο εισόδου.
Συνοπτικά, η αποθήκη ψυκτικού φορτίου θα αποτελείται από 4 θαλάμους ψύξης και 4 θαλάμους κατάψυξης και αντίστοιχα η αποθήκη ξηρού φορτίου θα αποτελείται από 6 επιμέρους χώρους εισερχόμενων προϊόντων.