Τροχοί & TIR

Τι είναι η πλαρφόρμα erga.gov.gr. Η παρουσίασή της από τον πρωθυπουργό σήμερα

"Είναι ένα τολμηρό βήμα διαφάνειας και λογοδοσίας".
Τρίτη 27/08/2024 - 09:12
Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 11 σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη την πλατφόρμα erga.gov.gr, η οποία θα παρέχει στους πολίτες και στην τοπική αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να παρακολουθούν, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, την πορεία ολοκλήρωσης του έργου της περιοχής τους και αποκτούν εν τέλει λόγο (π.χ. για ενδεχόμενες καθυστερήσεις κ.α.).

Όπως ανέφερε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, Α. Σκέρτσος, «η κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr είναι ένα τολμηρό βήμα διαφάνειας και λογοδοσίας. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο κάθε μεγάλου, μεσαίου και μικρότερου έργου, άνω του 1 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Να πληροφορούνται για τις πηγές χρηματοδότησής τους, για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους καθώς και για τα ειδικά σχέδια ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι κάθε πολίτης μπορεί να γνωρίζει και να ελέγχει τον ή τους φορείς υλοποίησης, αν το υλοποιεί εντός χρονοδιαγραμμάτων και εντός προϋπολογισμού». 

Να σημειωθεί ότι έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων έως το 2027, που αγγίζει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων να αφορά στην κατασκευή οδικών έργων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PreviousNext