Τροχοί & TIR

Τουρκάλα τιμήθηκε ως «ηρωίδα», αν και οδήγησε το φορτηγό συνεχώς για 4 ημέρες

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στον Πύργο του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλλίδα οδηγός φορτηγού Gülfem Zengin, 24 χρόνων, τουρκικής καταγωγής, τιμήθηκε ως «ηρωίδα γυναίκα» από το υπ. Πολιτισμού
Παρασκευή 14/04/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: hurriyetdailynews.com
φωτό: hurriyetdailynews.com

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στον Πύργο του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλλίδα οδηγός φορτηγού Gülfem Zengin, 24 χρόνων, τουρκικής καταγωγής, τιμήθηκε ως «ηρωίδα γυναίκα» από το υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Η Zengin, εργαζόμενη ως οδηγός ενός φορτηγού οικογενειακής μεταφορικής εταιρείας με έδρα τη Γαλλία, παρακολουθούσε με απόγνωση τις εξελίξεις που ακολούθησαν τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία, όταν άκουσε από το ραδιόφωνο ότι ανθρωπιστική οργάνωση της Γαλλίας αναζητούσε φορτηγό και εθελοντή οδηγό για να μεταφέρει τη βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί στην επαρχία Kahramanmaras.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η 24χρονη οδηγός έσπευσε στο σημείο και φόρτωσε 420 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και αναχώρησε με προορισμό την Τουρκία.

Μπροστά της είχε 4.300 χιλιόμετρα. Τα κάλυψε οδηγώντας για τέσσερις ημέρες συνεχώς, χωρίς βέβαια τις προβλεπόμενες διακοπές και αναπαύσεις.

«Αν και είχα πει στη μητέρα μου ότι θα γύριζα πίσω στη Γαλλία μετά την παράδοση των δεμάτων, δεν το έκανα. Έμεινα ακόμη μερικές μέρες στο Kahramanmaras βοηθώντας σε κάποιες επείγουσες μεταφορές.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

PreviousNext